Satış Uzmanı İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Asya)
  • Holding / Şirketler Grubu

GENEL NİTELİKLER

Genel Nitelikler:

İstanbul Ataşehir’de yer alan uluslararası firmamızın Satış Departmanında görevlendirmek üzere aşağıdaki niteliklere sahip Satış Uzmanı arayışımız bulunmaktadır.

  • Üniversitelerin ilgili lisans bölümlerinden mezun (Mühendislik, İİBF vb.),
  • Alanında en az 1 yıl tecrübeli,
  • İyi düzeyde yazılı ve sözlü İngilizce bilgisine sahip,
  • MS Office programlarını iyi düzeyde kullanabilen,
  • Mesleki ve kişisel olarak sürekli gelişime önem veren
  • Gelişime ve değişime açık,
  • Takım çalışmasına yatkın,
  • Etkin iletişim becerilerine sahip,
  • Aktif araç kullanabilen (B Sınıfı Ehliyet) ve seyahat engeli olmayan,
  • Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış,

İş Tanımı:

  1. Şirket mamullerinin satışa arz edileceği muhtemel piyasaların değerlendirmesini yapmak ve bu değerlendirmeye istinaden mevcut imkanlardan istifade edilerek piyasa ihtiyaçlarının azami miktarda şirket mamullerince karşılanmasına yardımcı olmak.
  2. Müşteri ile fiyat pazarlığı yapmak, satışın gerçekleşeceği ödeme şeklinin belirlenmesini sağlamak, satışın sevkiyat türünü belirlemek.
  3. Fiyat pazarlığı sonrası, nihai fiyatın belirlenmesi için gerekli girdileri, Satış Müdürü ve Satış ve Pazarlama Direktörü’ne raporlamak.
  4. Satış ve sevkiyat öncesinde peşinatların ve teminatların alınmasını temin etmek, sonrasında ise ödeme konularında müşterilerden zamanında tahsilatın yapılmasını sağlamak.
  5. Sisteme girilen talep veya siparişlerin zamanında, hatasız olarak ve onay alınarak ana hammadde tedarikçisine sipariş verilmesini sağlamaya destek olmak.
  6. Müşterilere ait siparişlerin üretim, stok ve bakiye hareketlerinin müşterilere periyodik olarak bildirimini yapmak.
  7. Müşterilerin borç ve alacaklarını tespit etmek, müşteriden gelen malzeme taleplerine ilişkin teminat mektubu vb. evrakları kontrol ederek eksik bakiyelerinin tamamlanmasını sağlamak veya sağlanması yönünde ilgilileri uyarmak ve gerekli bilgileri iletmek.
  8. Müşterinin sevke hazır olan siparişlerini müşteriye bildirmek.
  9. Muhtelif firmaların yazılı ve sözlü müracaatlarına, fiyat, kalite ve ebatlarla ilgili konularda cevap vermek.
  10. Gerek genel satış şartlarındaki gerekse özel sözleşmelerdeki belirlenen sürelerin kontrol edilerek stokta bekleme veya ardiye durumlarını takip etmek, müşterileri bu konuda bilgilendirmek ve teminat kontrollerini yaparak eksiklerin zamanında giderilmesini sağlamak.
  11. Müşterilere sevk edilen ürünlerin ilgili belgelerinin gönderimini sağlamak.
  12. Satış Operasyon Müdürü ve Satış ve Pazarlama Direktörü’ne satış ve operasyon faaliyetleri ile ilgili raporlamaları yapmak, İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürlüğü’nün yapacağı raporlamalara destek olmak.
  13. Sektördeki gelişmeleri takip ederek, müşterinin ve sektörün beklentilerine istinaden; ortaya çıkan yeni ürün taleplerinin, Kalite-Teknik Hizmetler Müdürlüğü ve İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürlüğü ile paylaşılması
  14. Müşteri ile anlaşma esnasında mutabık kalınan termine uyumun sağlanması için gerekli görüşmelerin ve takibin yapılması.
  15. Ürün validasyon onay ve deneme süreçlerinin, İş Geliştirme ve Pazarlama ve Kalite-Teknik Hizmetler Müdürlükleri ile birlikte takibini yapmak,
  16. Pazar dinamiklerine ve müşteri beklentisine göre oluşan fiyat seviyesinin, Satış ve Operasyon Müdürü ile Satış ve Pazarlama Direktörü’ne aktarılması.
  17. Direktör, Müdür ve Yönetici pozisyonlarından gelen çalışma taleplerine katılım sağlamak, raporlamalar yapmak.
  18. Müşteriye saha ziyaretleri gerçekleştirmek.
  19. Piyasa araştırması yapmak ve raporlamak.
  20. Fuar ve seminerlere katılım sağlamak.
  21. Satış destek operasyonlarını yönetmek.