Teknik Servis Sorumlusu İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Avr.)(Beyoğlu)

GENEL NİTELİKLER

Nitelikler

· Teknik Üniversitelerin ilgili bölümlerinden lisans mezunu olmak

· Yetkili Servis Ağı operasyon yönetimi ve saha operasyonlarında en az 5 yıl deneyimli olmak

· MS Office Uygulamalarına hakim olmak

· B sınıfı Ehliyet

· Yazılı ve sözlü akıcı ingilizce bilmek

İş tanımı

· Şirketin politika ve hedeflerine (KPI'lar) uygun iş planları geliştirmek ve hizmet ağı hedeflerine ulaşmak için planlara göre hareket etmek

· Mevcut servis ağını iyileştirmek ve servis analizi yapmak, servis ağı noktaları tarafından yürütülen faaliyetlerin tamamlanmasını sağlamak

· Yetkili Servis noktalarını analiz etmek ve ihtiyaç belirlemek yeni Servis oluşturmak veya kapatmak

· Yetkili servislerin faaliyetlerini yürütmek

· Yetkili Servislerin faaliyetlerini organize etmek, yönetmek ve kontrol etmek (Arıza–Montaj– kontrol)

· Müşteri şikayetlerinin yönetilmesi, Yetkili Servisler ile Çağrı Merkezi arasındaki iletişimin iyileştirilmesi konularında Çağrı Merkezi'ne destek verilmesi

· Yetkili Bayilerimizle Sorunlarının çözümüne yardım edilmesi

· Yetkili servislerin Eğitimlerine yardımcı olmak, geliştirmek ve takip etmek

· Müşterilerimize en iyisi satış sonrası hizmeti sunmak için esnek çözümler üretmek , ekibindeki diğer kişiler ve departmanlar ile yakın işbirliği içinde olmak.

Kişisel Beceriler;

· Müşteri odaklı – İnsanlarla empati kurabilen ve problem çözme becerilerinizi gelişmiş bir kişi olmalısınız.

· Esnek – İşinizin iş kalitesini yükselten , kolay çözümler üreten ve müşteri memnuniyetini her şeyin öncesine koyabilen olmasınız.

· Sonuç odaklı – Müşteriyi memnun eden bir çözüme ulaşmak için, takipçi ve herhangi bir sorunu en kısa sürede çözmeyi hedeflemelisiniz.

· Birçok farklı görevi aynı anda , önceliklendirme, planlama, inisiyatif alma ve zamanı etkin bir şekilde yönetme becerisine sahip olmalısınız.

· Güven oluşturmalı , iyi çalışma ortamı yaratmalı , iyi ilişkileri kurmalı ve iş arkadaşlarınızla ve farklı departmanlar arasında etkin bir şekilde iletişim kurmalısınız.

Electrolux'te, farklılıklarımızı benimsediğimiz ve birbirimizden öğrendiğimiz destekleyici bir ortamda gelişimimizin sorumluluğunu üstleniriz. Çok kültürlü bir ortamda, yaşamı daha iyi hale getirmek için şekillendiriyor ve dünyanın her yerindeki çalışanlar ve tüketiciler için dikkate değer deneyimler yaratıyoruz.