Ürün Müdürü İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Avr.)(Şişli)
  • İlaç Sanayi

GENEL NİTELİKLER

TEMEL OPERASYONEL SORUMLULUKLAR


  1. Medikal Bölüm ve gereken tüm birimler ile işbirliği halinde Pazarlama stratejisine uygun pazarlama (ürün/marka) planını hazırlamak ve üst yönetimin onayı ile plana uygun olarak çalışmak.

2. Pazarlama Bütçesi’ni gelir ve gider boyutlarında, ürün kategori yönetimine uygun olarak hazırlamak.

3. Portföye alınacak ticari ürünün yurt içinde ve yurt dışında satışı için planlamayı fiyat, adet, karlılık, lojistik boyutlarında yapılmasını sağlamak. Bu konuda İş Geliştirme ve ARGE birimleriyle eşgüdüm içerisinde çalışmak.

4. Ürün geliştirme faaliyetlerinin ürün kategori yönetiminin içinde olduğu bir süreç olarak yönetilmesini sağlamak.

5. Ürün Kategori Ağacını TRPHARM stratejik iş planına uygun olarak yönetmek; gerekli değişiklik, revizyon ve yenilikleri periyodik olarak üst yönetim onayıyla gerçekleştirmek ve şirket içerisinde güncel ürün kategori yönetimi bilgisinin edinilmesini sağlamak.

6. Yeni ürün lansman süreçlerini önce & sonra olmak üzere tüm detayları ile yönetmek. Ürünün piyasaya çıkması için mevzuat gereksinimlerinin (Pazar Erişim ve ruhsatlandırma süreçlerinin) öngörülen sürelerde karşılanması için gerekli faaliyetleri yürütmek ve takibini yapmak.

7. Pazar, sektör, rekabet ve müşteri beklentileri bilgi birikimini ve deneyimini kullanarak ürünün hangi şartlarda, hangi fiyat aralığında ve hangi uygun zamanlama, hangi mediko-pazarlama & satış kampanyası ile piyasaya sürülebileceği üzerine değerlendirmeler yaparak tüm süreci planlamak ve uygulanmasını sağlamak.

8. Pazar payını arttırmak üzere ürün ve ürün grubu bazlı programlar ve projeler üretmek.

9. Satış ekipleri (Yurtiçi ve Yurtdışı) tarafından TRPHARM cirosunu, pazar payını ve karlılığını arttırmalarını destekleyici yeni ürünlerin geliştirilmesi ve bu ürünlerin pazara sunulması için yenilikçi fikir geliştirme çalışmaları yapmak, iş stratejileri doğrultusunda, pazarın TRPHARM ürünlerine talebinin oluşmasını ve artmasını sağlamak

10. TRPHARM mevcut ürünleriyle, pazardaki büyüklüğünün korunması ve genişletilmesi amacıyla yeni iç ve dış pazarlar hakkında bilgi vermek.

11. Pazar araştırmaları yaptırarak yeni ürün ve Pazar fırsatlarını sistematik olarak üst yönetime sunmak.

12. TRPHARM büyüme planları çerçevesinde yeni yatırım yapılacak ürün ve ürün grupları, kapasite artışı hedeflenecek ürün ve gruplarının belirlenmesi stratejik veri akışı ile katkı sağlamak. Bu kapsamda yeni girilecek pazarların ve rekabetin analizi konularında satış bölümleri ile, yatırımların ölçeği ve fizibilitesi konularında mali işler ile işbirliği içinde çalışmak.

13. Ürün geliştirmeden başlayarak pazara sunma, büyüme, olgunluk, doygunluk ve düşüşe geçmeye de kapsayacak şekilde ürünlerin yaşam eğrisini yönetmek.

Minimum Eğitim Seviyesi : Üniversite mezunu, tercihen yüksek lisans

Minimum Tecrübe Süresi : + 10 yıl tercihen 2 yıl ilaç sektöründe

Yabancı Dil : İngilizce (Çok İyi Derecede)

Çalışma Yeri : İstanbul TRPharm Merkez

Yönetsel Yetkinlikler (Müdür yetkinlikleri)

Ekip yönetme, koçluk ve liderlik becerisi, müşteri hizmet odaklılık, kar ve sonuç odaklılık, sözel iletişim ve idari yazışma becerisi, bilgi analizi ve raporlama becerisi, iletişim ve sunum becerileri, planlama ve organizasyon becerisi, stratejik bakış açısı, analitik düşünme, durumsal ve esnek düşünebilme, karar alma becerisi, problem çözme becerisi, değişim yönetimi ve sistem kurma becerisi

Operasyonel Yetkinlikler (Pozisyona özel)

Stratejik düşünme, analitik düşünme, iletişim, organizasyon ve yönetim, esneklik, etki yaratan, yönetebilen ve fikir birliğine varabilen