Vergi Denetim Asistanı İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Asya)(Ataşehir)
  • Mali Müşavirlik - Muhasebe

GENEL NİTELİKLER

Temel olarak bir YMM ofisinin iş ve işleyişi, tam tasdik raporlarının hazırlanması, KDV iadesi tasdik raporlarının hazırlanması ve diğer danışmanlık hizmetlerini kapsar.

Adaylar Yeminli Mali Müşavirlik şirketinde denetim ve tasdik hizmetlerini sunmaları talep edilecektir.

Bu kapsamda, denetime tabi şirketlerde aylık-3 aylık ve yıllık KDV, Muhtasar, Geçici Vergi ve Kurumlar Vergisi denetimi yapacaklardır.

Denetim mesleğinin doğası gereği, hizmet verilen şirketlerin ofisleri ziyaret edilmektedir. Raporlama ve diğer çalışmalar, YMM ofisinde yürütülür.

Yapılacak olan denetim, dış denetim olup, önceden belirlenen çalışma programına göre bağımsız bir birim olarak denetime tabi şirketlerin, yasal defter ve belgeleri denetlenir, gerekli çalışma ve analizler yapılır, gerektiğinde firmaya bilgi verilir ve düzeltmeler yaptırılır. Denetim sonuçları bir rapor ile resmi kurumlara da bildirilir.

Adayların muhasebe ve vergi konularında uzmanlaşması beklenir.

Adayın yukarıdaki denetim süreçlerini gerçekleştirebilmesi için, standart bir kurumlar vergisine tabi şirketin iş ve işleyişini bilmesi gerekir.

Adayın en az sürücü ehliyetinin bulunması ve araç kulanma tecrübesi olması, anadolu ticaret lisesi mezunu olması, iyi derecede microsoft ofice WORD ve EXCEL programlarını bilmesi, en az bir tane muhasebe programını iyi derecede bilmesi gerekir.