Yurtdışı Satış Müdürü İş İlanı

İşveren Hakkında
  • Ankara
  • İnsan Kaynakları Danışmanlığı

GENEL NİTELİKLER

Danışmanlığını üstlendiğimiz Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşunda yer alan ihracat lideri şirketimiz için Ankara merkez ofiste görev almak üzere“Yurtdışı Satış Müdürü” arayışımız bulunmaktadır.

Genel Nitelikler

  • Tercihen üniversitelerin mühendislik fakültelerinden mezun,
  • Alanında en az 10 yıl tecrübe sahibi,
  • İleri düzeyde İngilizce, tercihen ikinci dil olarak Arapça bilen,
  • İyi derecede MS Office ve SAP kullanabilen,
  • Yurtiçi ve yurtdışı seyahat engeli bulunmayan,
  • Ankara'da ikamet eden veya edebilecek olan,


Görev Tanımı

Yurtdışından alınan siparişlerin sevkiyatına kadar olan tüm aşamalarının doğru bir şekilde yürütüldüğünü kontrol etmelidir.

İhale sürecinin eksiksiz bir şekilde yürütüldüğünü kontrol etmelidir.

Müşteri talepleri doğrultusunda, diğer birimlerle koordineli çalışarak, malzemenin üretim, teslimat ve tahsilat sürecini yönetmelidir.

Siparişle ilgili akreditifleri incelemeli, akreditiflerin uygun olması durumunda üretim bölümünün bilgilendirilmesini, uygun olmaması durumunda ise müşteri ile irtibata geçilerek gerekli düzenlemelerin yapılmasını sağlamalıdır.

Ödeme planına uygun olarak ihracat ödemelerinin takibinin yapmasını, finans departmanının bilgilendirilmesini, ödemelerin gecikmesi durumunda müşteriler ile irtibata geçilerek ödemenin gerçekleşmesini sağlamalıdır.

İhracat operasyonları için gümrük ve akreditife tabi evrakların hazırlanması için Dış Ticaret Bölümü ile koordineli çalışmalıdır.

Teminat mektubu alınması için bankalarla görüşmelidir.

Pazardaki güncel fiyatların takibini yapmalı, fiyatları ve pazardaki gelişmelere göre günlük satış fiyatlarını belirlemeli ve satış ekibini yönlendirmelidir.

Özel proje işleri için gelen teklifleri değerlendirerek mevcut sac stoku ve imalat programını gözeterek fiyat teklifi çalışması yapılmasını sağlamalıdır.


LaborLab; Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) 20.06.2021 tarih ve 979 numaralı lisans sahibi özel istihdam bürosu olarak faaliyet göstermektedir.