Yurtdışı Satış Yöneticisi İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Avr.)(Avcılar)
  • Otomotiv

GENEL NİTELİKLER

DizaynVip, 1992 yılında özel araç tasarımında dünya markası olmak üzere büyük bir hedefle kurulmuş olup, bugün 20 yılı aşan tecrübesi, 10 bin m2’lik fabrikası ve 100’ün üzerinde profesyonel kadrosuyla sektörünün öncüsü bir dünya markası konumundadır.

Türk mühendisler ve uzman ekipler tarafından Türkiye’de üretilen özel tasarım araçlar, bürokratlardan sporculara, sanatçılardan iş adamlarına dek dünyanın bir çok ünlü ismi tarafından tercih edilmektedir.

DizaynVip,

ürettiği özel tasarım araçlarını Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç etmektedir.

Bu genç, dinamik ekibin ve kalitemizin parçası olacak

Lux Araç İç Dizaynı konusunda faaliyet gösteren

İstanbul Avcılar'da bulunan genel müdürlüğümüzde görev alacak

“Yurt Dışı Satış Yöneticisi” aramaktayız.

GENEL NİTELİKLER

Üniversite mezunu,

Dış ticaret üzerine teknik satış konusunda 5 yıllık deneyimi olan,

Analitik düşünme becerisine sahip

İyi derecede MS Office programlarını kullanabilen,

Stratejik bakış açısı ve Sektör bilgisi olan,

Ürün teknik bilgisi olan,

İlişki yönetiminde uzman

Durumsal ve Esnek Düşünebilen

Planlama ve Organizasyon becerilerine sahip,

Motive etmek,Harekete geçirmek,Geliştirme ve Yönlendirme konusunda uzman,

İyi düzeyde İngilizce bilen ,

2.Dil tercih sebebi (Rusça,Almanca,Çince,Arapça)

Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış,

İstanbul Avrupa yakasında ikamet eden veya edebilecek,

Seyahat engeli bulunmayan, B sınıfı ehliyeti sahibi ve aktif araç kullanabilen

İŞ TANIMI

1- Kurumsal ilke, şirket politikaları ve stratejileri doğrultusunda firmanın yurt dışı satış departmanını P&L (kar/zarar) ve bölgesel bazlı (Avrupa, Amerika, MEA,BDT ) yönetmek.

2- Şirket stratejisi, misyon, vizyon ve değerleri doğrultusunda satış ekibini yönetmek.Bölge ve sektör bazında yurt dışı satış stratejilerini belirlemek ve Üst Yönetimin onayladığı stratejilere uygun olarak iş planlarını yapmak.

3- Yurt dışı rakip firmaların faaliyetlerini izlemek ve düzenli raporlar ile üst yönetimi bilgilendirmek.

4- Büyüme ve pazar payı arttırma hedeflerini belirlemek ve gerçekleşmesi için gerekli çalışmaları koordine etmek.

5- Bölgesel piyasa şartları ve ekonomik dengeler ışığında aylık ve yıllık olarak yurt dışı satış ve karlılık hedeflerini belirlemek ve bu hedeflere uygun aksiyon planını yapmak.

6- Bölge ve line kırılımları bazında, yurt dışı satış ve departman gider bütçesini ekibi ile birlikte hazırlamak, gerçekleşmesini sürekli takip etmek, gerekli hallerde revize etmek ve düzenli olarak Üst Yönetime raporlamak.

7- Yurt dışı satışlarını, bölge bazında aylık satış performans hedefleri gerçekleşme durumunu takip etmek ve Üst Yönetime raporlamak.

8- Yurt dışında en karlı ve sürdürülebilir siparişlerin alınmasını sağlayarak, satış hedeflerinin (bölgesel bazlı) ekibi ile gerçekleşmesini sağlamak.

9- Ekibinin düzenli bölge ve ülke bazlı müşteri ziyaretleri yapmasını sağlamak. Uygulamaların prosedür ve talimatlara uygun şekilde gerçekleşmesini koordine etmek.

10- Satış ekibinin işe dair tüm bilgileri CRM sistemine aktarmalarını sağlamak; bilgi havuzundaki dataların satış faaliyetlerinde ve karar süreçlerinde etkin kullanılmasını sağlamak.

11- Çalışanların KPI bazında performans değerlendirmelerini yapmak ve raporlamak.

12- Ekibinin ihtiyacı olduğunu gördüğü eğitimleri planlamak ve eğitimlerin alınmasını sağlamak.

13- Yurt dışı ofislerini/bayilerini yönetmek. Bu ofislerin/bayilerin muhasebe birimleri ile düzenli olarak mutabakat yapılmasını sağlamak.

14- Sektörle ilgili bölgesel bazlı pazar ve tüketici araştırmalarının takip etmek ve analiz sonuçlarından satış stratejileri oluşturulmasını sağlamak.

15- İthalat ve İhracat konularında tecrübeli ve gümrük işlerine hakim,son kontrol deneyimi olan.

16- Yeni müşteriler için gerekli iletişim ağını kurmak, geliştirmek ve yeni müşteri kazanımları için alt yapı oluşturmak.

17- Sektör ve ürün bazında bütçesi dahilinde yurt dışı fuar kongre ve seminerlere katılmak.

18- Şirket ve müşteri bilgilerini hiçbir şekilde 3. kişi / firmalarla paylaşmamak ; aksi durumda firmanın uygulayacağı cezai müeyyedeye razı olmak.Ve satış sonrası müşteri memnuniyetinin takibini yapılması.