Beşler Group

Beşler Group

Firma Hakkında


Beşler Group

BEŞLER UN 

Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesinde, 24.000m2’lik alanda kurulu Beşler Un, 1993 yılında 250 ton kapasiteli ilk fabrikası ile buğday unu üretimine başlamıştır.Yüksek kaliteli ürün ve müşteri odaklı politikası sayesinde piyasa’dan aldığı  artan talebi karşılama amacıyla Beşler Un 1996 yılında 650 ton günlük kapasiteli 2. fabrikasına start vermiştir.

Yurt içinde ve yurtdışında sağlamış olduğu itibar ve güven sayesinde pazarlama ağını tüm ülkeye yayabilen ve aranan marka olma başarısını gösteren Beşler Un iç piyasadaki başarısını ihracatta da göstermiş ve ihracatlarını Irak,Suriye,Azerbaycan,Türk Cumhuriyetleri,K.K.T.C.,Gürcistan gibi ülkelere yaymayı başarmıştır.1999 yılında günlük 1.100 ton kapasiteli 3. fabrikasını da üretime katarak kapasitesini arttıran Beşler,  günlük buğday kırma kapasitesini 2.100 ton’a çıkararak, sektöründe öncü konumuna ulaşmıştır.

Fabrikasında Tip 550,Tip 650,Tip 850 ve Özel Amaçlı Un üretimi olan Beşler Un, üretmiş olduğu Buğday Unu’nu müşteri istekleri doğrultusunda 50kg. ve 25.kg çuvallarda tedarik etmesinin yanı sıra ,perakende satışlar için 1kg,2kg,4kg ve 10kg paket ambalajlarda tüketicisine ulaştırmaktadır.

Kullanmış olduğu son teknoloji  ve mikrobiyoloji birimini de oluşturmuş gelişmiş laboratuarı ile Beşler, sadece Türkiye’nin değil, Ortadoğu ve Balkanlarında en büyük un üretim tesisidir.

Birleşmiş Milletlerin kayıtlı tedarikçisi olan Beşler Un Birleşmiş Milletlere Dünya Gıda Programı (UN WFP) kapsamında un tedarikinde bulunmuştur.2005 yılı Temmuz ayından itibaren BM Küresel Pazar Alanında da (UN Global Marketplace) başvurusu kabul edilen Beşler Un, kalitesi ve kusursuz hizmet anlayışıyla sektöründe tüm dünya ülkeleriyle rekabet edebilecek duruma ulaşmıştır.

Çeşitli ülkelerin Un Alım İhalelerine katılıp yüklü miktarlarda un sevkıyat taahhütlerini istenilen kalite ve süre içerisinde yerine getirmiştir. 

Beşler Un,  “Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” sıralamasında 2000 yılından itibaren her geçen yıl sıralamada daha üst sıralara tırmanarak yer almaktadır.

Laboratuarımız da, hammaddeden son ürüne kadar, üretimin her aşamasında gelişmiş cihazlar ile analizi yapılan ürün,kaliteden ödün vermeksizin sürekli denetim altında tutulmaktadır.

Kalite

Kaliteyi ilke edinen Beşler,sürekli iyileştirme prensibine dayalı olarak çalışanlarına periyodik olarak birimleri ile ilgili eğitimler almalarını sağlamaktadır.

Kalite yolculuğunun her evresinde içinde bulunulan dönemin hatta geleceğin beklentilerini karşılayan kalite uygulamalarının öncülerinden olmayı hedeflemiştir.Bu çerçevede Beşler yaptığı kalite çalışmaları neticesinde 2000 yılında ISO 9001 belgesini almaya hak kazanmıştır ve yapılan ara denetimlerden başarı ile tamamlayarak bugün ISO 9001:2000 versiyonunu uygulamaktadır.Giderek gelişen kalite anlayışının uzantısı olarak 2004 yılında Beşler TSE tarafından yapılan denetim sonunda HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini de almaya hak kazanarak Gıda Güvenliği Politikamızda belirttiğimiz gibi ürünlerimizin nihai müşterimizin eline ulaşıncaya kadar geçen üretim ve ulaştırma sürecinde gerekli ulusal ve uluslar arası gıda mevzuatına ve insan sağlığına uygun ürünler üretmektedir.

Genel Bilgiler

Buğday Depolama Kapasitesi             55.000ton

Un Depolama Kapasitesi                    10.000ton

Vals Sayısı                                        91 adet

Günlük Buğday Kırma Kapasitesi          2.100ton

Diğer Yatırımlar

Beşler Makarna

Başpınar 1. Organize San.Bölgesinde 37.960m2 alan üzerinde kuruludur.Günlük 175 ton kapasitesi ile yüksek kalite standartlarında bir çok makarna çeşidini üretmektedir.Yurtiçinde oluşturduğu geniş pazarlama ağının yanı sıra birçok ülkeye ihracat yapmaktadır.

Web: www.beslermakarna.com

Beşler Nakliye Petrol Ürünler A.Ş

Deneyimli kadrosu ve sahip olduğu 45 Tır ile yurtiçi ve yurt dışına taşımacılık yapan Beşler Nakliye Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen C2 Belgesine sahiptir.

Beşler Gıda Tarım

Kuru bakliyat ve temel gıda maddelerinin üretim ve pazarlamasını yapmaktadır.ISO 9001:2000Kalite Yönetim Sistemini uygulayan Beşler Gıda,HACCP belgelendirme çalışmalarını tamamlamak üzeredir.Çeşitli Avrupa Ülkelerine ihracatı bulunmaktadır.

Beşler İhracat

Beşler İthalat ve İhracat, yurtdışına birçok farklı ürünlerin ihracatını gerçekleştirmektedir.Aynı zamanda Beşler bünyesindeki şirketlerin tüm ithalat ve ihracat işlemlerini yapmakta dır.Şirketin Ortadoğu ülkelerinin başkentlerinde büro ve temsilcilikler bulunmaktadır.Özellikle İrak’ın Zakho,Musul ve Bağdat şehirlerinde bulunan geniş dağıtım ağı ile Irak Gıda sektöründe çok önemli bir yere sahiptir.