Mechanist Games Türkiye

Mechanist Games Türkiye

  • Yazılım, İnternet, Bilişim

Firma Hakkında

Mechanist Games 2011 yılında Çin'in Xiamen şehrinde kurulan, tüm dünyada popüler mobil oyunlar üretmeye ve yayınlamaya odaklanan genç ve dinamik bir mobil oyun şirketidir.
Mechanist Games tüm dünyada popüler olan 5 oyun çıkarmıştır. Bunlar; Game of Sultans, Game of Khans, Dreamland Masters, AFK Wizard ve Para Babası’dır. Bu başarılı oyunlar dünya çapında 100 milyon indirmeye ulaşmıştır.
Osmanlı temalı Game of Sultans (GOS), Türkiye'de %30'dan fazla yerel oyuncunun ilgi odağı haline gelmiş ve Türkiye'nin en popüler mobil oyunu olmuştur. 20’den farklı dilde yayınlanmış ve Türkiye, Rusya ve başka onlarca ülkede en çok para kazandıran oyunlar listesinde ilk sırada yer almıştır. Ayrıca, bir çok başka ülke uygulama marketlerinde de ilk 10’a girmeyi başarmıştır.
Son yıllarda Mechanist Games; Çin, Türkiye, Rusya, İngiltere, Yeni Zelanda ve diğer Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere 10'dan fazla ülkeyi kapsayan ve 200'den fazla çalışanından oluşan küresel bir Ar-Ge ve pazarlama ekibi kurmuş ve hızla gelişmeye başlamıştır. Gelecek 5-10 yıl içinde de büyüme devam etme planları yapılmıştır.
Türkiye’deki başarılı oyunların ardından, İstanbul’da bir ofis açmış ve Türk oyunculara ve yeteneklere daha da yaklaşmıştır. 50 kişinin istihdam edeceği “Ar-Ge + Oyun Tasarımı + Pazarlama ve Operasyon” birimleri kurulmuş ve Türkiye ofisinin gelişmesi için çalışmalar hız kazanmıştır.
Mechanist Ailesi olarak Xiamen'de faaliyet göstermeye başladığımızdan ilk günden itibaren kendimizi eğlenceli, zevkli ve uzun ömürlü oyunlar yapmaya adadık.