Volvo Group Türkiye

Volvo Group Türkiye

Firma Hakkında


 

1927 yılında kurulan Volvo, bugün dünya çapında 95,000 personeli, 18 ülkedeki üretimi ve 190 ülkedeki operasyonları ile dünyanın en büyük kamyon, çekici, otobüs, iş makinesi, deniz ve endüstriyel motorları ile uçak motor parçaları üreticilerinin başında gelmektedir.
Volvo'nun üretim programları, Volvo'nun üç temel değeri olan kalite, güvenlik ve çevre duyarlılığı konularında sürekli yenilerek geliştirilmekte; verilen hizmetler, müşteri odaklı toplam çözümler halinde sunulmaktadır.
Volvo Group Otomotiv Tic. Ltd. Şti'nin Türkiye'deki yapılanması;
11 Ağustos 1994'te, Volvo otomobillerinin ithalat, satış ve satış sonrası faaliyetlerini yürütmek için Volvo Türk Tic. adı ile kurulan şirket ülkemizde kurulan ilk Volvo şirketi oldu.
İleriki senelerde Volvo Grup, Türkiye'deki uzun vadeli hedeflerinin bir parçası olarak Volvo Türk Tic. üzerinden, Volvo İş Makineleri'nin Türkiye'deki ana distribütörü olan bir Türk firmasını, tüm tecrübeli personelini ile birlikte bünyesine katarak büyümeye devam etti.
1999 yılının hemen başında şirketin ismi, şimdiki ünvanı olan, Volvo Group Otomotiv Tic.Ltd.Şti. olarak değiştirildi. Aynı yıl Volvo, Volvo Otomobil Grubu'nun tüm hisselerini Ford'a satmaya karar verdi ve satış işlemleri Türkiye'de 1 Temmuz 1999 itibariyle başarıyla sonuçlandırıldı. Volvo Otomobil Şirketi halen faaliyetlerine Türkiye'de, ayrı bir firma olarak, devam etmektedir.
Volvo Group Otomotiv Tic. Ltd. Şti., tüm Türkiye’ye yayılmış bayileri ile Renault Kamyon ve Çekicileri, Volvo Penta (deniz ve endüstriyel motorları) ve Volvo Finansal Hizmetleri grup şirketlerini bünyesinde barındıran %100 yabancı sermayeli ve merkezi Ümraniye İstanbul'da olan ülkenin önde gelen şirketlerindendir.
2001 senesinde Volvo Group, kamyon ve çekici sektöründe izlediği global büyüme dahilinde bünyesine Renault Trucks ve Mack Trucks of USA’I kattı. Bugün Türkiye’de Volvo Group bünyesinde faaliyet gösteren Renault Trucks, geniş bayi ve servis ağı ile uzun yol ve inşaat sektöründe ülkemizde önde gelen markalardan biridir.
Deniz ve endüstriyel motorları konusunda bir dünya devi olan Volvo Penta Grubu da, 2001 yılda Türkiye'deki grup şirketi olarak faaliyet gösteren Volvo Group Otomotiv Tic.Ltd.Şti’ye katılarak, grup şirketi bünyesindeki üçüncü marka oldu.
Volvo Finansal Hizmetler; 2005 yılında kurulan Finansal Kiralama ve 2012 yılında kurulan Finansal Hizmetler olarak grup bünyesindeki kredi operasyonları ve leasing faaliyetini yürüten divizyon olarak faaliyet göstermektedir
www.renault-trucks.com