Deniz Operasyon Uzmanı İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Asya)(Üsküdar)

GENEL NİTELİKLER

Aranan Nitelikler:

İleri derecede İngilizce bilgisi (yazılı ve sözlü),

İleri derecede Excel bilgisi,

ERP tecrübesi,

Organize etme, Koordinasyon sağlama, İletişim kurma kabiliyeti,

Öğrenmeye Yatkın, Öğrenmeye İstekli, Gelişime Açık,

Mütevazilik,

Askerlik hizmetini tamamlamış olmak,

Sorumluluk, Görev ve Yetkileri:

Sefer Bağlantıları

· Bütün yük bağlantılarında, bağlantı öncesi (pre-fixture) ve gemi kabul (clearance) gereksinimlerinde, Ticari Faaliyetler Başkanı’na (CCO) yardımcı olmak.

· Gemilerin P&I Klüp, Defence Klüp ve H&M Sigorta ile ilgili her türlü sertifika kayıtlarının AMOS ve Q88.com’da güncel tutmak. Ayrıca ülkelere özel sertifika kayıtlarının (Italian Anchorage Dues, NMFTA(SCAC), US Certificate of Compliance (COC), US COFR – US ICB yenilenmesi (bu maksatla hizmet alınan firmayla iletişim), vs.) AMOS ve Q88.com’da güncel tutmak.

· Bağlanacak sefer için geminin ihtiyacı olan minimum yakıt miktarlarını hesaplamak ve Operasyon Süreçleri Başkanı’na (COO) bildirmek.

· Gemilerin “Cargo intake / Draft” hesapları için ihtiyaç olan bütün parametre değerlerini sağlamak.

· Bağlanması niyetlenen (on subjects) veya bağlanmış (fixed) seferler ile ilgili Şirketin diğer bölümlerini bilgilendirmek. Bölümlerin gemi ikmal/bakım-tutum/servis/personel/ziyaretçi ihtiyaçlarını ve bunun için gereken lojistik faktörleri (zaman, maliyet) Lojistik Uzmanı’nın yardımı ile değerlendirmek ve Ticari Faaliyetler Başkanı’na (CCO) iletmek. Teknik İşletme ile Ticari İşletme arasında köprü olmak.

· Ticari Faaliyetler Başkanı’ndan (CCO) ve Broker’dan yük bağlantısı sonrası (post-fixture) gereklerini ve sefer talimatlarını almak ve sefer boyunca Şirket/gemi tarafından karşılanmasını sağlamak/takip etmek.

· Gemi ile kara arasında bütün operasyonel konulardaki haberleşmeyi sağlamak.

· Acenteler, Brokerler, Kiracılar, Surveyörler ve geminin liman süresini etkileyecek herhangi bir üçüncü parti ile temas içinde olmak. Temas kurduğu kişilerin temas detayının kaydını tutmak, bu kaydı güncellemek.

· Yükleme/tahliye operasyonlarını takip eder. Sorunsuz tamamlanabilmesi için gerekli koordinasyonun kurulmasını sağlamak.

· Gemilerin mevkiini, hızını takip etmek, gemiye ilişkin bütün olayları ve geminin bütün ihtiyaçlarını kaydetmek ve Ticari Faaliyetler Başkanı’na (CCO) ve Operasyonel Faaliyetler Başkanı’na (COO) bildirmek.

· Şirketin bölümlerini ve Brokerları geminin son durumu ile ilgili bilgilendirmek.

· Performans (kayıp zaman) verileri ve/veya olay bilgileri ya da her bir seferle ilgili bilgileri toplamak. Bu bilgilerin tamamını kayda geçirmek ve istendiğinde sunmak.

· Sefer bağlantısıyla ilgili karşılanamayan talepleri, gerekleri veya alınan Protesto Mektupları’nı (LOP) gözden geçirmek, takip etmek, gerektiğinde diğer bölümlerle koordinasyon kurarak cevaplanmasını sağlamak.

Acenteler ve Yük Miktarı Surveyörleri

· Liman Hesapları üzerinde (Disbursement Accounts) acenteler ile müzakere etmek ve nihai hesapları kontrol etmek.

· Limanlardaki acenteleri tayin etmek ve talimat göndermek.

· Yük Miktarı/Kalitesi Surveyörlerini tayin etmek ve talimat göndermek.

· Operasyonlar ile ilgili bütün faturaları ve masrafları kontrol etmek.

Tazmin Talepleri (Claims)

· Sürastarya (Demurrage), Deviasyon (Deviation), Ara Liman (Interim Port), Savaş Riski Ek Sigorta Primleri (Additional War Risk Premium), Liman Masrafları, Kiracı hesabına olan ilave sefer tazmin taleplerini (ilave ısıtma, hız artışı masrafları, vb.), vb. tazmin taleplerini (claim) hesaplamak ve kiracıya faturası ile birlikte sunmak.

· Tazmin talebi (claim) ihtilaf müzakerelerini yapmak ve gerektiğinde P&I Klübü’ne danışmak.

· Kiracı sözleşmelerindeki (Charterparty) maddelerde yapılması gereken değişiklikler ile ilgili Ticari Faaliyetler Başkanı’na (CCO) geri besleme yapmak.

-ERP

· Sefer ile ilgili tüm gelirlerin ve giderlerin belgeleri ile birlikte ERP sistemlerine girişlerinin eksiksiz olarak yapılmasından sorumlu olmak.

· Sefer parametrelerinin (liman bilgileri, ikmal limanları, vb. tüm limanlar, acenteler, ikmal firmaları, vb.) ERP sistemine girişlerinin eksiksiz olarak yapılmasını sağlamak.

· Kargo ile ilgili bilgileri (COW’a uygunluk, ısıtma gereği, densite, vb.) edinip, ilgili gemiye ve diğer bölümlere göndermek.

Kalite

· Şirketin kalite ve emniyetli yönetim sistemi (QSMS)’in genel prensipleri konusunda bilgi sahibi olmak. QSMS’te tanımlı prosedür ve süreçleri uygulamak ve aynı zamanda Bölümü’nü ilgilendiren süreçleri ve formları geliştirmek ve güncellemek için aktif olarak katkıda bulunmak.

· Bölümünün sorumluluğundaki KPI’ların izlenmesi için gerekli verileri (data) toplamak, gerekliyse düzeltilmesini / tamamlanmasını sağlamak, saklamak.

· Şirket faaliyetlerinin yürütülebilmesi ve düzenlenebilmesi, yasal mevzuata riayet edilmesinin temini ve denetlenmesi, kurumsal ve idari yönetimin sağlanması için “6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” ve Kişisel verilerin korunmasına ilişkin yasa ve yönetmeliklere çalışan / veri işleyen olarak uymak.