İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı İş İlanı

İşveren Hakkında
  • Kocaeli(Çayırova)
  • Otomotiv , Oto Yedek Parça ve Yan Sanayi

GENEL NİTELİKLER

· İSG politika ve stratejilerinin tüm çalışanlarca bilinmesi amacıyla gerekli olan tüm çalışmaların yürütülmesinden sorumludur.

· Firma içeresinde kullanılan ekipman ve cihazların periyodik muayenelerin eksiksiz ve tam zamanında yaptırılması için gerekli çalışmaları takip etmekten, koordine etmekten, muayene sonucunda bir uygunsuzluk tespit edilmesi durumda gerekli aksiyonların belirlenmesi ve tamamlattırılmasından sorumludur.

· Firmaya yeni alınacak ekipmanlar öncesinde ve kabul aşamasında, risklerin ortadan kaldırılması ve/veya önlemlerin alınabilmesi için gerekli çalışmaların yürütülmesini sağlamaktan sorumludur.

· Yasal yönetmelikler gereğince yapılması gereken yıllık sağlık taramaların zamanda ve eksiksiz olarak gerçekleştirilmesinden sorumludur.

· Yasal yönetmeliklere göre yapılması gereken periyodlarda ISG komitesinin gerçekleştirilmesinden, toplantı sonucundaki aksiyonların takibinden sorumludur.

· Ramak kala formlarının takibinden, gerekli aksiyonların belirlenmesinden ve tamamlatılmasından sorumludur.

· İş kazalarının azaltmak amacıyla, operasyonel ve makina bazlı risk değerlendirmelerine liderlik yapıp, risklerin belirlenmesi ve karşı önlemelerin alınmasının takibinden sorumludur.

· Tüm alanlarda meydana gelen kazaların, kök sebep analizlerinin yapılmasında liderlik yaparak, kazanılmış dersler doğrultusunda risk değerlendirmenin güncellenmesinden sorumludur.

· Risk değerlendirmelerinde ortaya çıkan risk puanının yıllık planlar doğrultusunda, azaltılması için gerekli çalışmaların yürütülmesinden ve yıllık e az bir kere tüm risk değerlendirmelerinin gözden geçirilmesinden sorumludur.

· Yasal gereklilikler doğrultusunda tüm çalışanlara verilmesi gereken yıllık ve iş başı ( oryantasyon sürecinde ) eğitimlerin zamanında gerçekleştirilmesinden, IK eğitim bölümüyle beraber sürecin yürütülmesinden sorumludur.

· Sıfır kaza hedefine doğru ilerlenmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla gerekli çalışmaların yürütülmesinden sorumludur.

· Taşeron işlerde, özel iş izinlerinin çıkartılmasından, gerekli belgelerin belirlenmesinden sorumludur.

· Taşeron olarak yapılan işlerin risk analizlerinin karşı firma ile netleştirilmesinden ve firma içi risklerin karşı taraf ile netleştirilmesinden ve gerekli aksiyonların aldırılmasından sorumludur.

· Polivalans süreci gereklilikleri doğrultusunda operasyonel risklerin çalışan o bölgedeki çalışan kişilerin değerlendirilmesinden ve değerlendirme sonucunun F2İ028 formuna doldurularak üretim mühendislerine iletilmesinden sorumludur.

· KKD seçim talimatına göre (T16İ004) , gerekli kişisel koruyucu ekipmanların seçimin yapılması sürecinden, süreç tamamlandıktan sonra KKD matrisini F16İ007 tam ve eksiksiz bir şeklide pozisyon bazlı oluşturulmasından ve sürecin yürütülmesinden sorumdur.

· ISG kuralları gereğince yazılan ve yazılacak olan tüm talimatların, ilgili kişi pozisyonda işe başlamadan önce gerekli eğitimlerin verilmesinin garanti altına alınmasından sorumludur.

· Acil durum tatbikat senaryolarının oluşturulmasında, her üç vardiya için gerçekleştirilmesinde ve gerçekleşen tatbikatlarda ortaya çıkan durumlara göre gerekli aksiyonların aldırılmasından ve uygulatılmasından sorumludur.

· Günlük saha devriyelerinin gerçekleştirilmesinden ve karşılaşılan risklere göre önlemlerin alındırılmasından sorumludur.

· Kalite yönetim sürecinde belirlenen ana süreç göstergelerini takip etmekten ve hedeflere ulaşılması için gerekli aksiyonların aldırılmasından sorumludur.

· ISO 45001 yönetim sisteminin yürütülmesi ve 1.,2.,3. taraf denetimlere katılımdan ve yapılan çalışmaların sunumundan, sistem kalite mühendisi ile koordineli bir şeklide çalışmaktan sorumludur.

· Düzeltici ve iyileştirici faaliyetlerin ilgili departmanlarla koordine edilmesini, ilgili faaliyete uygun aksiyonların planlanması ve takibi, gerçekleşen faaliyetlerin yeterli ve etkin olmasının gözden geçirilmesinden sorumludur.

· Yönetimin Gözden Geçirmesi Toplantılarının (YGG) girdilerini izlemek, düzeltici ve iyileştirici faaliyetlerin gerçekleşme durumlarının takibi ve raporlanmasından sorumludur.

Nitelikleri

· Üniversitelerin İş Sağlığı ve Güvenliği ve Teknik bölümlerinden mezun olmalıdır.

· B , A sınıfı ISG uzmanı belge sahibi olması

· Benzer pozisyonda en az 2 yıllık iş deneyimine sahip olmalıdır.