Kurumsal İletişim Yöneticisi / Yönetmeni İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Avr.), İstanbul(Asya)
  • İlaç Sanayi

GENEL NİTELİKLER

Üniversite Mezunu (Halkla İlişkiler, İşletme - Pazarlama vb)

İngilizce ileri düzeyde (geeçerli sertifikalı - ielts vb )

Tercihen İlaç ve veya Medikal Şirketlerinde Kurumsal İletişim Yöneticiliği yapmış, ve veya uluslar arası şirketlerde çalışmış

Yöneticilik kabiliyeti gelişmiş, proje ve 3. parti yönetiminde bulunmuş. Analatik düşünen, insan ilişkileri güçlü hem içi iletişim hem de dış paydaşlar ile ilişkileri yürütebilecek bir aday.


İş Tanımı

  1. TRPHARM İletişim Master planını hazırlayarak bağlı olduğu Pazarlama Direktörü’nün onayına sunmak, onaylanmış olan master planın etkin şekilde uygulanmasını sağlamak
  2. Kurumsal imaj ve uzun vadede dolaylı satış etkisi oluşturacak büyük projelerin kurumsal iletişim stratejilerini bağlı olduğu yöneticisinin direktifleri doğrultusunda oluşturmak.
  3. Kurum imajı için gerekli olan kurumsal tanıtım ve temsil faaliyetleri için gerekli materyallerin ve içeriklerinin hazırlanmasını, kurum ve marka imajını yansıtır şekilde hazırlanmasını koordine etmek (teknik/tanıtım materyalleri vb.)
  4. TRPHARM kurum kimliği çalışmalarının gerektirdiği tüm süreçlerini (broşürler, marka iletişim materyalleri, kampanya iletişimleri vb.) Çalışan Deneyimi departmanıyla uyum içerisinde yönetmek
  5. Kurumsal İletişim çalışmaları kapsamında mediko-pazarlama ajansları, halkla ilişkiler ajansları, dijital ajanslar, sosyal medya ajansları, danışmanlık firmaları ve saha uygulama firmaları ile tüm ilişkilerini yönetmek. Sürekli veya proje bazlı çalışılan bu hizmet sağlayıcılarla tüm işlerin, yazılı sözleşmelere bağlı olarak yapılmasını sağlamak. Hizmetlerin alımı öncesinde ve sonrasında, Finans ve Stratejik Planlama direktörlüğü ile iş birliği içinde çalışmak.
  6. TRPHARM markasının tüm ürün gruplarının her yönüyle kurumsal kimlik ve kurumsal iletişim çalışmalarını yönetmek. Bu kapsamda marka stratejisi oluşturma, marka konumlandırma, marka lansman ve re-lansman faaliyetlerini gerçekleştirmek. Yapılan tüm faaliyetlerin bütçe çerçevesinde gerçekleşmesini kontrol etmek ve yönetmek.
  7. TRPHARM ile ilgili haberlerin medya ve geri dönüşü yüksek mecralarda yer almasını sağlayacak aktiviteleri organize etmek.
  8. İşbirliği içerisinde olunan PR ajansları ile olası karşılaşılabilecek olumsuzlukları bertaraf etmek amacıyla gerekli olan tedbirleri almak.
  9. Kurum imajı için gerekli olan kurumsal tanıtım ve temsil faaliyetlerini (teknik/tanıtım materyalleri, fuar katılımları, dergi/gazete ilan ve yazıları, v.s. ) yürütmek.
  10. TRPHARM Yönetim Kurulu üyelerine ve tepe yönetimine yönelik tüm kurumsal/lider iletişimi faaliyetlerini yürütmek.
  11. Ürünler, sektör ve rakiplerle ilgili medyada yer alan haberlerin takip edilmesini sağlamak ve arşivlemek; bunlarla ilgili medya özeti ve değerlendirmelerini İcra Kurulu’na sunmak.
  12. Temsil yeteneği ile basın ile ilişkiler aracılığıyla TRPHARM markasının ve ürün gruplarının layıkıyla görünürlüğünü ve bilinirliğini artırmak.
  13. TRPHARM kurumsal web sitelerinin genel tasarım konseptlerini ve içeriklerini belirlemek ve uygulanmasını sağlamak. TRPHARM kurumsal web sitelerinin her zaman güncel ve işler durumda olmasını, Bilgi Teknolojileri ile iş birliği içinde sağlamak. Değişen teknoloji ve müşteri trendlerine uygun olacak şekilde geliştirme ve iyileştirme önerilerini projelendirmek ve uygulamaya geçirmek.
  14. TRPHARM iç iletişim çalışmalarını şirket Kurumsal İletişimi’nin bir parçası olarak görüp, makro düzeyde Çalışan Deneyimi Departmanı ile koordineli olarak planlanmasını sağlamak.
  15. TRPHARM veri tabanında yer alan tüm müşterilere, KVKK kurallarına uygun şekilde, TRPHARM ile ilgili haber ve bilgi gönderilmesini, belirlenen mecralar üzerinden (izinli pazarlama, SMS, push notification, emailing vb.) sağlamak. Bu çalışmaları Bilgi Teknolojileri bölümü ile iş birliği içinde yürütmek.
  16. TRPHARM sosyal medya mecralarını kurumsal kimliğe uygun şekilde yönetilmesini sağlamak. Markanın sosyal medyada bilinirlik ve popülerliğini artırıcı, gerçek takipçi sayısını yükseltici çalışmalar yapılmasını sağlamak.