Laboratuvar Müdürü İş İlanı

İşveren Hakkında
  • Şanlıurfa(Merkez)
  • Sivil Toplum Kuruluşları

GENEL NİTELİKLER

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında gerçekleştirilen IPA-INNOFOOD projesi, gıda sektörünün bölgesel rekabet gücünün artırılmasına yönelik araştırma ve inovasyon tesislerinin geliştirilmesini kapsıyor. Proje kapsamında Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası bünyesinde Şanlıurfa ve yakın illerde gıda endüstrisinin ve ihracatçıların ihtiyaç duyduğu analizlerin akredite olarak yapılmasını sağlayacak Gıda Araştırma, Test ve Analiz Laboratuvarı kuruluyor.

Şanlıurfa Gıda Test ve Analiz Laboratuvarında özellikle Antep fıstığı, baharat, süt ve süt ürünleri, tahıl, sebze, meyve sektörlerinde faaliyet gösteren gıda üreticileri faydalanabilecektir. Bölgedeki KOBİ’ler, ürünleri için ihtiyaç duydukları kalıntı, bulaşan, aflatoksin ve gıda kalitesi ölçümlerini nitelikli iş gücünden yararlanarak yürütebileceklerdir.

Laboratuvarda görevlendirmek üzere Laboratuvar Müdürü arıyoruz.


Laboratuvar Müdürü – İş Tanımı

- Laboratuvarın ilgili mevzuata uygun olarak genel yönetiminden ve temsilinden sorumlu olmak,

- Yıllık hedefler oluşturmak, laboratuvar ihtiyaçlarını belirlemek, uygulamaları koordine etmek, izlemek ve değerlendirmek suretiyle laboratuvarın çalışma programı ve bütçe teklifinin hazırlanmasını sağlamak,

- Laboratuvarın akreditasyon ve kalite yönetim sistemi gerekliliklerine göre faaliyet göstermesini sağlamak,

- Laboratuvarda metot doğrulanma yapılmasını, standart çalışma prosedürlerinin hazırlanmasını ve bunların belgelere dayandırılmasını sağlatmak,

- Laboratuvar bünyesinde yapılan analiz ve test sonuçlarını onaylamak,

- Ulusal ve uluslararası programları takip ederek gıda test ve analizleri ile ilgili bilimsel ve teknik gelişmeler hakkında günceli yakalamak, ulusal ve uluslararası yeterlilik testlerine katılımını sağlamak,

- Görevlerini yerine getirirken gizlilik ilkesine bağlı kalmak, müşterilere hizmet sunulan kesime ait bilgilerin korunmasını sağlamak.

Aday Kriterleri

Profesyonel Tecrübe

Üniversite (Yüksek Lisans dahil), kamu ve/veya özel gıda test ve analiz laboratuvarında en az 5 yıl deneyim. Akredite (ISO IEC 17025) bir laboratuvar tecrübesi olması tercih sebebidir.

Eğitim Seviyesi

- Laboratuvar Müdürü: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Kimya veya Kimya Mühendisliği bölümlerinden en az Lisans derecesi.

Teknik Yeterlilik

- Laboratuvar becerileri ve uygulamaları

- Laboratuvar akreditasyonu ve / veya kalite yönetim sistemlerinin sertifikalandırılması

- Microsoft Office Programları iyi kullanımı

- İyi derecede İngilizce (okuma, yazma ve konuşma)

Beceriler ve Karakter Özellikleri

- Spesifik, pratik teknikleri öğrenme ve bu bilgiyi teknik problemleri çözmek için uygulama becerisine sahip olmak

- Coşku, enerji ve güdümlü bir bakış açısı

- Yeterli kişilerarası beceriler ve strese karşı dayanıklılık

Son Başvuru Tarihi: 15.11.2021

Ön yazısız başvurular değerlendirilmeyecektir.