Müşteri Kalite Mühendisi İş İlanı

İşveren Hakkında
  • Kocaeli(Gebze)
  • Otomotiv , Oto Yedek Parça ve Yan Sanayi

GENEL NİTELİKLER

· Ürünlerde kalite güvencesi açısından uygunsuzluk tespit edildiğinde, düzeltici faaliyetleri başlatmak ya da başlatılmasını sağlamak.

· Bitmiş ürünlerin, kontrol planlarına ve talimatlara uygun olarak muayene edilmesini; uygun olmayan ürünlerin sisteme karışmasını engellemek amacıyla organizasyonu sağlamak.

· Müşteri bildirimleri kapsamında kalite sistem ile paralel olarak çalışmaları yürütmek, seri kalite ile ilgili taleplerde bilgi alışverişi sağlamak. (İade fatura ve Iskarta analizleri, kontrol faaliyetleri, dokümantasyon temini v.b) İş akışlarında etkinliği sağlamak.

· Sorumluluğu altındaki ekibin iş kıyafeti, mesai, rapor, devamsızlık durumlarını takip etmek.

· Kalite bölümüne bağlı olan depoların sistem ve fiili sayım sonuçlarını takip ve denetlemek, sistem ve fiili stoklar arasındaki farklılıklardan %100 sorumlu olmak.

· İstatistiksel tekniklerin uygulama alanlarını saptamak, uygulamak ve sonuçlarını değerlendirmek.

· Üretimde ve iş akışlarında sürekli iyileştirme çalışmalarında etkin rol almak.

· Müşteri bildirimleri doğrultusunda Üretim Mühendisi ile koordineli olarak çalışmak.

· Müşteri tarafından bildirilen her hatanın üretim hatlarında görsel sunulmasını koordine etmek.

· Müşteri bildirimi doğrultusunda 8D raporu için gerekli çalışmaları yapmak ve müşteriye raporlamak.

· Müşteri bildirimleri kapsamında 8D toplantılarına istinaden kontrol planlarında, proses kontrol formlarında, final kontrol formlarında vs gerekli revizyonları yaparak kullanıcılara yayınlamak.

· Aylık olarak, şirketin fire, müşteri şikâyeti, kalite duvarı sonuçları,8D, proses kontrol rapor sonuçlarını, müşteri ve tedarikçi iadelerini, PPM durumunu, giriş kalite kontrol sonuçlarını, bloke alanı verilerini Kalite Yöneticisine raporlamak.

· Amirinin verdiği bölümü ile ilgili diğer işleri yapmak, Ayrıca Hizmet akitlerinde yer aldığı üzere gerekli görüldüğü durumlarda kendisine verilen mesaili çalışma saatlerine uyar.

· IATF 16949:2016 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO14001/4500 Çevre ve İSG Yönetim Sistemi çalışmalarında ve uygulamalarında yer almak.

Nitelikleri

· Üniversitelerin mühendislik bölümünden mezun olmalıdır.

· Plastik enjeksiyon üretim süreçleri konusunda bilgili olmalıdır.

· İyi derecede İngilizce dil bilgisine sahip olmalıdır.