Poelsan Plastik San ve Tic. A.Ş Yurtdışı Satış Uzmanı İş İlanı

İşveren Hakkında

QUALIFICATIONS AND JOB DESCRIPTION


  • Bachelor's degree in Foreign Trade, Business Administration, Engineering or relevant education
  • At least 3 years of experience in international sales and marketing
  • Strong knowledge of export and customs legislations,
  • Advanced use of MS applications,
  • No obstacle to travel abroad,
  • Analytical thinking, decision making, change orientation, good communication skills and being a problem solver are preferred
  • Advanced level in both written and spoken English. Second language is a plus
  • No restriction for travelling
  • No military obligation for male candidates
  • İstanbul -Ataşehir resident,



İŞ TANIMI


Potansiyel müşterilerden, aktif müşteri sınıfına geçecek olanların firma bilgilerini satış sözleşmesi yapmak üzere Yurt Dışı Satış Destek Şefine bildirmek.

Şirket strateji ve hedefleri doğrultusunda ürün ve bölge bazlı satış hedeflerini gerçekleştirmek.

Farklı kanallardan ulaşılan potansiyel müşterilerin aktif müşteri sınıfına geçirilmesi amacıyla bahse konu müşteriler ile periyodik aralıklarla ürün ve hizmet bilgi paylaşımı yapmak.

Katılım sağlanan fuar dönüşünde fuar süresince görüşme sağlanarak iletişim bilgileri sağlanan tüm potansiyel müşterilere en geç üç iş günü içerisinde, fiyat listeleri, çalışma şekil ve şartları, ürün teknik bilgileri ve sertifikalarının gönderilmesini ve talep edilmiş ise numune ürünlerin gönderilmesini sağlamak.

Farklı kanallardan ulaşılan potansiyel müşterilerin, aktif müşteri pozisyonuna gelmesi durumunda, operasyonel sürecin başlatılması için tüm bilgilerin satış destek şefine devredilmesini sağlamak, bu aşamadan sonraki sürecin satış destek personeli tarafından takip edileceği bilgisini müşteriye bildirmek.

Fuar organizasyonları haricinde farklı kanallardan ulaşılan potansiyel müşterilere tanıtım yapmak, talep edilen bilgilerin ve numunelerin gönderilmesini sağlamak.

Hedef ülkelerde stratejik hedef doğrultusunda yeni bayi temini oluşturmak.

Yeni bayilikler için bölge araştırılması, analizi ve faaliyetlerin planlamasını yapmak.

Katılım kararı verilen fuarlara ilişkin faaliyetleri zamanında ve tam olarak gerçekleştirmek, sözleşmelerin takibini yapmak, stant kurulumun zamanında yapılmasını sağlamak.

Fuar takvimini oluşturmak, fuar seyahat planını hazırlamak ve ilgili rezervasyonların Satın Alma ile koordineli olarak tamamlanmasını sağlamak.

Fuara gidilecek ülkeye ait sosyal, ekonomik, ticari ilişkiler, ithalat portföyü gibi verileri araştırmak. Ülkede görevli Büyükelçi, Ticaret Ateşe’ si, Sanayi ve Ticaret Odaları, ve benzer pozisyondaki devlet yetkilileri ile irtibata geçilerek, o ülkede ihracatını yaptığımız GTIP koduna ait ürünlere dair ithalatçı veya üretici firmaların bilgilerini temin etmek.

Seyahat öncesi ilgili fuara dair gerekli tüm süreçlerin ve ihtiyaçların gözden geçirmek, harcamalar için alınacak avansın muhasebe biriminden talep etmek.

Fuar, ikili görüşme, müşteri ziyareti vb. Organizasyonlara fiili iştirak ve görev süresi boyunca sorumlulukların yerine getirmek. Fuar dönüşü fuar değerlendirme raporu hazırlamak.

Dış pazardaki gelişmeleri, yenilikleri takip etmek ve raporlamak.

Yabancı ziyaretçilerin ziyaretlerinin organizasyonunu sağlamak, müşterilere yönelik farklı içeriklerdeki anketleri müşterilere ulaştırılmak.

Proseslerin (süreçlerin) istenen sonuçları ortaya çıkarmasını sağlamak.

Sorumlu olduğu süreçte meydana gelen problemleri bağlı olduğu amirine iş sürecini aksatmayacak şeklide hızla bildirmek ve problemin giderilmesini sağlamak.

Sorumlu olduğu sürecin sürekli iyileştirilmesine, verimliliğin artırılmasına, maliyetlerin azaltılmasına yönelik öneri geliştirmek ve üstlerine önermek.