Resepsiyonist İş İlanı

İşveren Hakkında
  • Nevşehir(Merkez)
  • Konaklama ve Otelcilik

GENEL NİTELİKLER


Görevin Genel Tanımı:

Otele gelen tüm dış hatların, konaklayan misafirlerden gelen aramaların otel standartlarına göre cevaplanmasından ve VIP kategorisindekiler başta olmak üzere tüm misafirlerin kalışlarından ya da ziyaretlerinden memnun olarak ayrılmaları için gerekli organizasyonun yapılmasıdır.

Temel Sorumluluklar;

· Crowne Plaza Cappadocia-Nevşehir tarafından kendisine temin edilen üniforma ve isimliği her zaman temiz ve düzenli bir şekilde kullanmalıdır.

· Her zaman güler yüzlü bir şekilde başta misafirler olmak üzere herkese yardıma hazır olmalıdır.

· Profesyonel ve samimi bir yaklaşım izlemelidir.

· Var olan kanun, yasal düzenlemeler ile ilgili Crowne Plaza Cappadocia-Nevşehir standartlarını bilmelidir.

· Misafirlerin, çalışma arkadaşlarının ve işletmenin güvenliğinden emin olmalıdır.

· Otelin yangın, acil durum ve bomba prosedürlerini tam olarak bilmelidir.

· İç ve dış misafirlerin ihtiyaç duyduklarında danışabilmek için yaklaşabilmeleri adına yardım sever olmalı, insan ilişkileri kuvvetli olmalıdır.

· Oteli ziyaret eden tüm misafirlerin ihtiyaçları halinde danışabilmeleri için görevli olarak başka bir yerde oldukları zamanların dışında lobide hazır bulunmalıdır.

· VIP misafirlerin odalarının giriş saatleri öncesinde talep ettikleri standartlara göre hazırlanabilmesi için gerekli hazırlıkları yapmalıdır.

· Söz konusu misafirlerin odalarının zamanında hazır olması için diğer departmanlarla koordinasyonu sağlamalıdır.

· IHG standartlarına göre giriş ve çıkış işlemlerini sağlamalıdır.

· Girişleri beklenen misafirlerin ya da grupların özel hazırlık gerektiren talepleri olduğu takdirde gerekli hazırlıkların yapılmasını organize etmelidir.

· Giriş işlemleri tamamlanan misafirlere odalarına eşlik ederek otel hakkında bilgi vermeli, mümkünse oda oryantasyonu vermelidir.

· Ürün bilgisi her zaman güncel olmalıdır.

· Konaklayan veya yiyecek içecek, SPA bölümlerini ziyaret eden misafirlerden gelecek yorum ve şikâyetleri kabul etmekle mükelleftir.