Üniforma Görevlisi İş İlanı

İşveren Hakkında
  • Muğla(Bodrum)
  • Turizm
 İş İlanları

GENEL NİTELİKLER

Görev Tanımı


Çamaşırhaneye gönderilen eşyalarla ilgili detalı bilgiye sahip olun. Yıkama ve kuru temizlemeye giden ve geri gelen eşyaları organize edin. Misafirlerden çamaşırhaneye gidecek olan kıyafetlerini alın ve teslim edin. Eşyaları standartlara uygun bir şekilde düzenleyin ve dağıtın. Çamaşırhaneyle ile ilgili tüm kayıtları saklayın. Kuru temizleme ve yıkama hizmetinden gelmiş tüm temiz eşyaları belirli bir sıraya

koyun ve dağıtım için raflarda muhafaza edin. Lekeli veya hasarlı eşyaları tespit edin ve tamirat, leke çıkarma hizmeti, yeniden yıkama ya da imha etme ile ilgili statüyü belirleyin. Temin edilen malzemelerin temizliğine dikkat edin ve temiz tekstil eşyası arabalarına koyun. Temiz eşyaları belirlenen boya uyacak şekilde katlayın. Çamaşırhanaye gönderilen eşya miktarını dikkatli bir şekilde not edin. Raflara temiz eşya ve tekstil malzemesi koyun. Temiz masa örtüleri, havlular sağlayın. Otel personeli için temiz bez sağlayın. Tekstil ürünleri ve havluları herhangi bir hasar için kontrol edin ve gerekiyorsa atın. Üniforma ve tekstil ürünleri envanterini tamamlayın. Lekeli ya da hasarlı malzemeleri tespit edin ve tamir, spot bakımı, yeniden yıkama ya da atma yöntemlerinden birini uygulayın. Çamaşırhande odasındaki, malzeme/depo dolaplarındaki, tekstil ürünleri odasındaki ve/veya üniforma odasında depolanan malzemeyi temizleyin ve düzenleyin.

Misafir kıyafetleri ve otel çalışanlarının üniformalarını elle dikerek, yama yaparak ya da dikiş makinası kullanarak tamir edin. Şirket standartları doğrultusunda, otel çalışanlarına temiz üniformalar dağıtın. Hasarlı üniformaları tamir edilebilmeleri için doğru yerlere gönderin. ( Kat Hizmetleri, dış firma gibi). Misafirlerin yıkama/kuru temizleme,tadilat, ütü hizmeti gibi taleplerini belgelendirin. Üniformaları dağıtılırken, geri verilirken ya da temizlenirken kaydedin. Üniformaları hasar için kontrol edin, standartın altındaki üniformaları yok edin ve yerine yenilerinin temin edilmesi için girişimde bulunun.

Tüm şirket, güvenlik ve emniyet prosedürlerini uygulayın, bakımla ilgili herhangi bir problem, güvenlik tehlikesi, kaza ya da yaralanma ilgili herhangi bir problemi rapor edin ve tüm güvenlik eğitimlerini ve sertifika verilme işlemlerini tamamlayın. Üniforma ve şahsi görünümün temiz ve profesyonel olduğuna emin olun; şahsi bilgilerin özel kalması husununa dikkat edin; şirket çıkarlarını koruyun. Otel çalışanlarıyla iyi ilişkiler kurun ve bunu sürdürmeye özen gösterin. Ekibe ortak hedeflere varırken destek olun; diğer otel çalışanlarını dikkatle dinleyin ve endişelerine uygun bir şekilde karşılık verin.Kalite beklentilerine ve standartlarına uyun. Uzun bir süre için ya da tüm bir vardiya boyunca ayakta durun, oturun, ya da yürüyün. Başının üzerindeki ve dizlerinin altındaki alanlara eğilerek, bükülerek, çekerek ve alçalarak uzanabilir. 22 kg ya da altındaki eşyaları kimseden yardım almadan hareket ettirin, kaldırın, taşıyın, itin, çekin ya da yerine koyun. Farklı boyut ve ağırlıktaki nesneleri tutun, döndürün. Şefler tarafından belirlenen diğer görevleri de yerine getirin.