Ürün Sorumlusu İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Avr.), İstanbul(Asya)
  • Cam Sanayi

GENEL NİTELİKLER

Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncudur. Bugün dünyada cam ev eşyasında en büyük iki, cam ambalaj ve düzcam da ise en büyük beş üretici arasından yer alan Şişecam, dünyanın en büyük sekizinci soda üreticisi olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideridir.

Düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj, kimyasallar, otomotiv, cam elyaf, maden, enerji ve geri dönüşüm iş kollarında öncü bir rol üstlenen Şişecam, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır, Hindistan ve ABD’de üretim faaliyetlerini yürütmektedir.

Şişecam, 85 yıllık deneyimi, 22 bin çalışanı, dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir şirket olarak, ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle yoluna devam etmektedir.

Şişecam Genel Merkezi bünyesinde Tuzla/İstanbul lokasyonunda yer alan Kategori Yönetim Müdürlüğü’nde görevlendirilmek üzere;

· Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler veya Mühendislik fakültelerinden mezun,

· En az 0-3 yıl ürün yönetimi veya benzer alanda deneyimi olan,

· İleri seviyede İngilizce bilen,

· MS Office uygulamalarına hakim (İleri düzey Excel, Power Point), tercihen SAP kullanabilen,

· İletişim becerileri kuvvetli, ekip çalışmasına yatkın,

· Problem çözme yeteneği olan analitik, raporlama yeteneği gelişmiş,

· Yenilikçi, araştırmacı ve değişime açık,


Ürün Sorumlusu aranmaktadır.

İŞ TANIMI

Şişecam'ın vizyonu, misyonu ve hedefleri doğrultusunda oluşturulan pazarlama stratejilerine uygun olarak; ilgili kategoriler özelinde, yurtiçi ve yurtdışı kategori yönetimi stratejilerinin planlanmasında, oluşturulmasında, detaylandırılmasında bağlı olduğu Kategori Müdürü ve Ürün Yöneticisi ile birlikte çalışacaktır. Oluşturulan strateji ve planların uygulamasını yürütecektir.

· Ürün hayat döngüsüne etki eden, ürün ve pazar araştırmaları, rekabet analizleri, ürün konumlandırma, ürün yol haritalarının belirlenmesi ve ürün lansmanları gibi süreçlerin yönetimi,

· Ürün gamını inceleyerek ürün gamından çıkartılacak ve ürün gamına eklenecek ürünlerin belirlenmesi,

· Yeni ürün geliştirme ve ambalaj çalışmalarını yürütmek,

· Pazarlama promosyon planına kategori stratejileri ile uyumlu olmasını sağlayacak ,inputları vermek ve katalog, reklam gibi çalışmalarda ürüne ait bilgilerin sağlanması,

· Ürün fiyatlandırma ve konumlandırma çalışmalarına destek vermek,

· Ürünün sahibi olarak şirket içi diğer fonksiyonlar ve müşterilerde ürünler için farkındalık ve anlayış oluşturmak,

· Satış gelirlerini arttırmaya yönelik ürün kampanya kurguları geliştirmek ve yönetmek,

· Başarıyı sağlamak için ürünlerin üretimi, lansmanı, fiyatlandırması gibi konularda, üretim, tasarım, tedarik zinciri, satış ve kalite departmanları ile yakın çalışmak şeklinde görev tanımları olacaktır.