Yurtdışı Satış Yöneticisi İş İlanı

İşveren Hakkında

GENEL NİTELİKLER

Bağlı Bulunduğu Pozisyon : Genel Müdür

İşin Kısa Tanımı : Genel müdürlük tarafından belirlenen amaç, ilke ve talimatlara uygun olarak; kuruluşun yurtdışı yenileme ve OEM Pazar payının korunmasına, kuruluşun uzun vadeli hedeflerine paralel düzeyde pay edinilmesine, yeni pazar ve yeni müşteri kazanılmasına yönelik olarak, pazar araştırması, planlama, tanıtım ve diğer pazarlama faaliyetlerinin kalite, verimlilik ve karlılık ilkelerine uygun olarak gerçekleştirilmesine, kuruluşun yurtdışı siparişlerininsatış planı doğrultusunda müşteri taleplerine uygun kalite, miktar ve zamanında karşılanması amacıyla satış işlemlerin ve ürünlerin sevkiyatının yapılmasını sağlamak amacıyla çalışmaları planlamak ve koordine etmek ve genel müdürlüğüne rapor etmek.

Faaliyetler

- Üst yönetime karar aşamasında yardımcı olur ve uzun dönemli hedef ve planların oluşturulmasında esas teşkil edecek, satışlar, ürün, tüketici ve pazar koşullarına ilişkin verilerin değerlendirerek yurtdışı pazar analizi çalışmalarını yapar ve bunlardan yola çıkarak gerekli bilgileri - dokümanları ve hedefleri hazırlar.

- İşletmenin üretim, plan ve programlarını hazırlanabilmesi için genel satış şartları ve müşteri özel istekleri ile ilgili gerekli bilgileri hazırlar/düzenler ve İşletme içindeki hareketlilik ile piyasa koşullarını ilişkilendirerek gerekli organizasyonun yapılmasına yardımcı olur, verileri ve sapmaları izleyerek gerekli önlemleri alır/alınmasını sağlar.

- Pazar payının korunmasına ve artırılmasına yönelik çalışmaların yapılmasını planlar, hedef ve bütçe çalışmaları yapar ve gerçekleştirilmesini sağlar.

- Yurt dışı pazarlama ve satış faaliyetlerine ilişkin sözleşmelerin hazırlanmasını sağlar, faaliyetlerin sözleşmelere uygun olarak gerçekleşmesini denetler. Oluşan aksaklıklarda gerekli önlemlerin alınmasını sağlar.

- Müşteri görüşmeleri, haberleşme, sipariş alma, fiyat verme vb. konuları ile ilgili tüm işlemlerin gerçekleştirilmesi, evrakların düzenlenmesi, kayıtların tutulması ve saklanması faaliyetlerinin yürütülmesini sağlar ve denetler.

- Yurtdışında ve içinde, konusu ile ilgili seminer, konferans ve fuarlara katılır, ürünlerin tanıtımı amacıyla gerekli faaliyetlerin yürütülmesini sağlar.

- Bağlı personelin işlerin daha verimli, etken ve kaliteli yapmalarını sağlayacak beceri ve deneyimi kazanmaları için sürekli geliştirme ve iyileştirme fırsatlarını yakalayabilmelerine olanak tanır.

- Firmanın ticari faaliyetleri içerisinde yurt dışı işlemlerle ilgili her türlü süreç faaliyetlerini yürütür, izler, takip eder ve süreci hedeflenen neticeye ulaştırır. Yapılan ihracat ve yurt dışı faaliyetlerle ilgili olarak tüm belge akışlarını yönlendirir.

Aranan Nitelikler:

- Üniversitelerin iktisat-işletme-maliye-dış ticaret-uluslararası pazarlama-ekonometri bölümlerinden birinden mezun olmak

- Benzer pozisyonda en az 5 yıllık tecrübe sahibi olmak

- Çok iyi derecede Fransızca (anlama-konuşma-okuma-yazma) ve tercihen ikinci dil olarak İngilizce bilgisi olmak

- Ofis programlarını çok iyi derecede kullanabilmek.

- Gümrük -kambiyo ve ithalat-ihracat mevzuatı ve uluslararası hükümler bilgisi

- Yurt içi ve yurt dışı seyahat edebilmek

- Raporlama ve dokümantasyon bilgisi