Yetim Birimi Sorumlusu İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Avr.)(Fatih)
  • Denetim Hizmetleri

GENEL NİTELİKLER

Uluslararası alanda acil yardım, su kuyusu, kurban, ramazan, yetim, aile eğitimi çalışmaları yapan, sosyal sorumluluk projeleri alanında faaliyet gösteren derneğimiz için ''Yetim Birimi Sorumlusu'' arayışımız bulunmaktadır.

İŞ TANIMI;

-Çeşitli sebeplerden dolayı ebeveynlerinden birinin ya da her ikisini de kaybetmiş, anne ve/veya babası olmayan ancak bakım ve korunma altında bulunmayan çocuklara yönelik hizmet standartlarını ve programlarını geliştirmek ve uygulanmasını sağlamak.

- Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye İstatistik Kurumu verileri doğrultusunda tespiti yapılan yetim ve/veya öksüz çocukların durumunu inceleyerek risk ve ihtiyaçlarını belirlemeye yönelik çalışmaları yürütmek.

-Yetim ve/veya öksüz çocuklara yönelik psiko sosyal destek, sosyal hizmet uygulamaları ve sosyal yardım uygulamalarını geliştirmek ve uygulanmasını sağlamak.

- Ulusal düzeyde yetim ve/veya öksüz çocukların haklarının korunmasına yönelik çalışmalar yapmak.

- Ulusal düzeyde yetim ve/veya öksüz çocuklara yönelik politika ve strateji oluşturmak, geliştirmek, koordine etmek, uygulanmasını izlemek ve değerlendirmek.

- Yetim ve/veya öksüz çocukların aile veya akrabaları yanında yaşamlarını sürdürmelerine destekleyecek ve teşvik edecek mekanizmalar kurmak.

- Ulusal düzeyde yetim ve/veya öksüz çocuklara yönelik araştırmalar yapmak.

- Yetim ve/veya öksüz çocuklar konusunda toplumsal duyarlılığı ve dayanışmayı güçlendirici ulusal düzeyde faaliyet, çalıştay, proje, kongre ve kampanyalar düzenlemek, kurum ve kuruluşlar, gönüllü kuruluşlar ile gerçek ve tüzel kişiler ile iş birliği yapmak.

- Sokakta çalıştırılan, okul devamsızlığı bulunan, madde kullanımı olan, suça sürüklenen ve sosyal hizmet müdahalesinde bulunularak ailesine döndürülen çocuklara yönelik hizmetlere ilişkin çalışmaları planlamak ve takibini yapmak.

- Görev alanıyla ilgili tüm verileri toplamak, doğru ve daha iyi anlaşılabilmesi için gerekli her türlü raporlama, tablo, grafik, bilgi notu ve benzerlerini hazırlamak ve bunları ihtiyaç duyan birimler ile paylaşmak.

- Yetim Destek Kampanyası kapsamında mevcut sponsorlarla iletişime geçmek ve yeni sponsorlar kazandırmak.


ARANAN NİTELİKLER;

-Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun (Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Psikoloji vb.)

-MS Office programlarına hâkim

-Sivil Toplum Kuruluşlarında benzer görevlerde en az 3 yıl tecrübeli

-Yönetim becerileri gelişmiş

-İnsan ilişkilerinde başarılı, kendine güvenen ve sorumluluk sahibi

-Yazılı ve sözlü iletişim becerileri gelişmiş

-Tercihen İngilizce bilen

-Uzun süreli çalışmayı hedefleyen