Outbound Takım Lideri İş İlanı

İşveren Hakkında

GENEL NİTELİKLER

TEKNOFIX HAKKINDA

Teknofix ailesi olarak 1200’ün üzerinde çalışanımız, yeni nesil hizmet anlayışımız ve geliştirdiğimiz yenilikçi teknolojik çözümler sayesinde, müşterilerimize beklentilerin ötesinde müşteri deneyimi yaşatmayı amaçlıyoruz. 2011 yılından bu yana, tüm Türkiye’yi kapsayan yaygın hizmet ağımızla ayda 150.000’den fazla haneyi ziyaret ediyoruz, hizmet ve çözümlerimizi gerek kurumlar gerekse son kullanıcılar ile buluşturuyoruz.

Her geçen gün yenilerini eklediğimiz saha hizmetlerimiz ile geniş bir yelpazede çözümler sunmayı hedeflerken, aynı zamanda müşteri odaklılığı en üst seviyede tutarak müşterilerimiz ve son kullanıcılar için vazgeçilmez iş ortağı olma vizyonu ile hareket ediyoruz.

Sunduğumuz hizmetlerde yaşattığımız deneyimi her şeyden önce çalışanlarımızın yaklaşımlarına ve becerilerine borçluyuz. Bu nedenle her bir ekip üyemizin profesyonel ve kişisel gelişimlerini desteklemeyi görev biliyoruz.

Son derece dinamik ve hareketli bir sektörde, teknoloji, yenilik ve sürekli gelişime inanan bir ekiple, hızlı adımlar ile ilerliyoruz. Eğer siz de bu heyecana ortak olmak istiyorsanız, her geçen gün büyüyen ailemizde sizi de aramızda görmek isteriz.

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde çalışanlarımızın sağlığını önemsiyoruz. İş görüşmesi, evrak teslimi ve eğitim süreçleri dahil olmak üzere tüm işe alım sürecimizi uzaktan yürütebilecek şekilde yapılandırıyoruz.


GENEL NİTELİKLER

· En az önlisans, tercihen lisans mezunu

· Esnek çalışma saatlerine uyum gösterebilecek

· Takım oyuncusu olan ve işbirliği bakış açısıyla ilerleyebilen

· İletişimi ve insan ilişkileri kuvvetli

· Müşteri ve sonuç odaklı çalışma yetkinliği olan,

· Raporlama becerileri gelişmiş,

· MS Office programlarını kullanabilen,

· Satış yöneticiliği tecrübesi olan

İŞ TANIMI

· Ekibinde ki müşteri temsilcilerinden gelen talep ve sorularını yanıtlamak,

· Müşteri temsilcilerinin çağrılarını dinlemek ve değerlendirmek,

· Tespit edilen konulara yönelik aksiyon önerileri iletmek ve gelişimini ve sonuçlanmasını sağlamak,

· Vardiya ve verimlilik takibi,

· Ekibinin hedeflerine ulaşması için gerekli koçluk ve yönlendirmelerin yapılması, hedeflerin belirlenmesi, kişisel gelişimlerinin izlenmesi, iyileştirme yönünde aksiyonlar alınması,

· İş süreçleri ile ilgili verimlilik, kalite ve performans analizlerinin yapılması ve raporlanması,

· Ekibin motivasyon ve performanslarının devamlılığını sağlamak, performans yönetimini ve kariyer danışmanlığını yapmak.