Fraud Danışmanı İş İlanı

İşveren Hakkında
  • İstanbul(Asya)(Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik)
  • Bilişim, Yazılım, Danışmanlık
 İş İlanları

GENEL NİTELİKLER

AIMS Analitik Bilgi Yönetimi Çözümleri şirketi olarak 22+ yıldır kurumların en önemli varlıkları olan verilerini iş hedefleri doğrultusunda karar mekanizmalarına entegre edebilecekleri 360° Analitik Vizyon çözümlerimiz ile bir çok sektörden bir çok iş biriminin yanındayız. Bu sektörlerden birisi de Finans ve Ödeme Sistemleri. Pandemi ile hızlanan dijitalleşme ile sahtecilikle mücadelenin önem kazandığı, sahtecilik ile 7X24 mücadele etmeye çalışan sektör emektarlarının yapay zekanın desteğine en fazla ihtiyaç duydukları bir dönemde IBM Safer Payments çözümü ile sektörün yanındayız. Üçüncü nesil kognitif yapay zeka çözümü olan IBM Safer Payments ile yılda 72+ milyar finansal işlem koruma altında. Pandemi ile gelen hızlı dijitalleşmede finans kuruluşları Fraud ile daha etkin mücadele edebilmek, kayıplarını en aza indirmek, yanlış alarm sayılarını azaltabilmek, sahtecilikle mücadele maliyetlerini düşürmek için yönetim inisiyatifinin kendi sorumluluklarında olduğu, yapay zeka tabanlı çözümlere yöneldiler.

IBM Safer Payments çözümü bankalara bütün ödeme kanallarından (ATM, POS, Çağrı Merkezi, İnternet ve Mobil Bankacılık, Swift, vb.) akan veriler üzerinden bütünleşik sahtecilik yönetimi yapabilen, bütün kanallardan gelen on binlerce işlemin 10 mili saniyeden kısa sürede skorlanabildiği, tutarlı aksiyonlar alınmasını sağlayan, merkezi süper akıllı bir yapı sunmakta.

IBM Safer Payments’ın entegrasyonu sonrası, PCI-DSS sertifikası almak gerekmiyor zira çözüm entegre edildiğinde bu sertifika otomatikman devreye girmiş oluyor.

IBM Safer Payments’ın hem veri modeli hem de yapay zeka bileşeni kuruma göre tasarlanıyor. İş bilgisine dayalı kural bazlı sistemler ve finans kuruluşunun kendi verisi dışında veriler yani konsorsiyum veri modelleri üzerinden geliştirilen modellerin yılda 1 -2 kere güncellendiği, kapalı kutu sahtecilik yönetimi çözümleri yerini hızla üçüncü nesil, tamamen kurumun akan verisi üzerinden akıllı kararlara yönlendiren üçüncü nesil yapay zeka çözümü olan IBM Safer Payments’a bırakıyor.

Bu dönüşümde fraud konusundaki uzmanlığını, bilgi birikimini finans kuruluşlarını fraud ile mücadelede üçüncü nesil yapay zeka çözümümüz olan IBM Safer Payments ile tanıştıracak faaliyetlerde ve IBM Safer Payments’ın kuruma entegrasyonu projelerinde görev yapacak, fraud ile mücadelenin geleceğinde yapay zekanın önemine değer veren takım arkadaşları arıyoruz.

Genel Nitelikler;

  • Üniversite mezunu ve çok iyi seviyede İngilizce bilen,
  • Fraud tespiti ve önleme konusunda en az 3 yıl deneyimli,
  • Dijital kanallar, mobil ödeme sistemleri, kartlı ödeme sistemleri, üye işyeri, ATM işlemleri vb. bankacılık kanallarındaki Fraud yönetimi konusunda deneyimli,
  • Yapay zeka kökenli fraud önleme çözümleri konusunda deneyimli, tercihen bu sistemlerin uygulama, kurulum projelerinde görev almış,
  • Analitik düşünme yeteneği ve raporlama becerileri iyi olan,
  • Sorumluluk sahibi, inisiyatif almayı bilen,
  • Müşteri odaklı ve dinamik bir organizasyonda çalışmaya istekli,
  • Şirket vizyonu, misyonu ve etik değerlerine uygun çalışmak konusunda hassasiyeti yüksek